Seurakunta

 

VUORILINNA-NIMI

Seurakuntamme nimi Vuorilinna tulee Psalmista 31:3

”Ole minulle kallio, jonka suojaan saan paeta, vuorilinna, johon minut pelastat.”

Vuorilinna-nimi viittaa kuningas Daavidin elämään, taisteluun kuninkuudesta ja Jumalan kansalleen lupaaman maan valloituksen loppuunsaattamisesta. Daavid oli taisteleva kuningas. Hän ei saanut mitään ilmaiseksi. Daavid oli Jumalan soturi, joka jo nuorena osoitti rohkeutensa nousta vihollisen armeijaa vastaan. Hän joutui myös oman kuninkaansa Saulin vainoamaksi. Jumala muovasi Daavidin luonnetta ja valmisti häntä kansansa tulevaksi kuninkaaksi. Daavidin ensimmäiseen sotajoukkoon kuului ”kaikenlaista ahdingossa olevaa, velkaantunutta ja katkeroitunutta väkeä”. Daavidin johdossa näistä ihmisistä tuli kuitenkin sen armeijan runko, jolla Jumala vapautti kansansa sen sortajista. Merkittävä oli Jebusin (=maahan poljettu) vuorilinnakkeen valloitus. Tästä alueesta tuli Daavidin (=rakastettu) kaupunki, jota alettiin nimittää Siioniksi (=linna) ja lopulta kaupunki sai nimen Jerusalem (=rauhan maja). Siitä tuli valtakunnan pääkaupunki.

Uskomme, että seurakunnallamme on kutsumus, jossa Jumala haluaa toimia nykyajassa ihmisten rohkaisemiseksi kasvamaan hylätyistä ja epäonnistuneista Jumalan rakastamiksi ihmisiksi. Yhdessä toisiamme rohkaisten voimme kasvaa kypsyyteen Kristuksessa ja olla Jumalan käytössä. Hän muuttaa ihmisiä ja alueita, joissa on tapahtunut maahan polkemista ja hylkäämistä. Tämä on mahdollista yksin Jumalan armon ja voiman kautta.

Celebration House, englanninkielinen nimemme tulee tuhlaajapoikavertauksen englanninkielisestä huudahduksesta, jossa isä – onnellisena siitä, että on saanut menettämänsä pojan takaisin kotiin – huudahtaa juhlan ja ilopidon alkavaksi.

Lk. 15:23 ”Let’s have a feast and celebrate!”

Uskomme, että Jumala kutsuu yhteyteensä suuren joukon sellaisia ihmisiä, jotka ovat erilaisten onnettomien tapahtumien kautta menettäneet otteen elämästä. He ovat joutuneet elämään vailla sitä suojaa ja tukea, jota jokainen ihminen tarvitsee kasvaakseen turvalliseksi ja tasapainoiseksi aikuiseksi. Jumalan armon ja voiman avulla haluamme rakentaa sellaista seurakuntaperheen yhteyttä, jossa on tilaa jokaiselle rohkaisua ja vahvistusta kaipaavalle ihmiselle. Jokainen ihminen on juhlan arvoinen.